dekift-clip

De Kift presenteert Niemandsland

De Kift presenteert Niemandsland

Mooi is het hier, mooi
Maar voor hoelang nog?

Met Niemandsland brengt muziekgezelschap De Kift in november 2024 het dertiende studioalbum uit. Politiek, maatschappelijk en klimatologisch speelt zich van alles af. De Kift gaat met Niemandsland op zoek naar het mooie en het schone in zorgelijke tijden. 

De kus en de schop

Alle seinen staan op rood. Niet alleen Nederland wankelt, de hele wereld bungelt aan een zijden draad. Waar slaapwandelen we naar toe? Hoe krijg je de slaapwandelaar wakker? Kussen? Schoppen?  Op de nieuwe plaat Niemandsland prikt tussen alle kwetsbaarheid, woede en angst ook een speldenpuntje licht, de verte, de zee. Montere muziek in zware tijden. 

Niemandsland

Het album en de voorstelling vormen een reis door Niemandsland. Een muzikale reis waarop De Kift ondanks of misschien juist vanwege het dreigende firmament waaronder deze productie tot stand komt, nadrukkelijk voor melodie kiest. De muziek klinkt de argeloze luisteraar aangenaam in de oren. Tegelijkertijd heeft het iets onbehaaglijks. Om dit te bereiken werkt De Kift met verschuivende ritmes en schurende melodieën zonder dat dit de dansvriendelijkheid verstoort.

Onderweg in Niemandsland ontmoet De Kift mensen in de marge van de samenleving. Mensen die desondanks standhouden in de woelige wereld om hen heen. Onder meer Armando, Herta Müller en Pablo Neruda vormen een inspiratiebron voor de teksten.

Het rijke arsenaal aan koperblaasinstrumenten, banjo en eenzame gitaren voert je mee door het landschap, door vlaktes en langs dorpsfeesten

Op het podium wisselt Wim van plaats tussen zijn drumstel en schildersezel. Projecties, muziek en decor vullen elkaar aan.

De Kift

De Kift is een veelkoppig Nederlandstalig gezelschap dat al 35 jaar in binnen- en buitenland te zien is met theatrale muziekvoorstellingen. De wortels van De Kift liggen in de fanfare en de punk en dat hoor je nog steeds terug in de muziek, maar er is ook ruimte voor akoestische stukken in kleinere bezetting.

Vormgeving is een belangrijk element in het werk van de band. Zo verschijnen cd’s altijd in een bijzondere verpakking. Inmiddels heeft de band twaalf albums uitgebracht. Menno Pot omschreef het twaalfde album Hoogriet in de Volkskrant als ‘een ordner vol schoonheid’. 

Bezetting

Ferry Heijne trompet, trombone, gitaar, zang

Wim ter Weele drums

Mathijs Houwink basgitaar

Pim Heijne gitaar, ukelele, hakkebord, banjo

Patrick Votrian trombone, bastuba, bariton

Roos Janssens baritonsax, altsax, ukelele, zang

Marco Heijne percussie, zang

Release: 14 november Patronaat, Haarlem

Voor de andere speeldata zie onze agenda!

Niemandsland is mede mogelijk gemaakt door donateurs.

Je vindt De Kift op:

www.dekift.nl

Facebook

Instagram

Youtube