dekift-clip

De Kift – Theatertour Bal

De Kift – Theatertour Bal

DE KIFT presenteert met de beide benen stevig in het nu en de blik als altijd ferm vooruit: BAL een wonderschoon ouderwets-energiek album over het verstrijken van de tijd. Speciaal voor deze theatertour is de BAL-show is een geheel nieuw en theatraal jasje gestoken. Sanne den Hartogh, met wie De Kift al eerder het podium deelde tijdens de voorstelling Bidonville, is verantwoordelijk voor de eindregie.

Bal is een wonderschoon ouderwets-energiek album over het verstrijken van de tijd. Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend bevaart De Kift in de grootst mogelijke bezetting de Zeeën van Tijd onder leiding van de Admiraal zonder herinneringen. Komt dat zien en horen en laat je meevoeren in deze onnavolgbare theatervoorstelling gebaseerd op ons album BAL!

BAL is het elfde studio-album sinds De Kift in 1988 het licht zag. Wederom met een rijk arsenaal aan instrumenten: naast gitaren, drums, trompetten en trombones, dit keer uitgebreid met strijkers, percussie, sax en nog veel meer. Voor de teksten werd geput uit werken van, onder andere, Armando, Büchner, Baudelaire, Bulgakov, Sandburg, Lucebert, Thomas, Tzara, Kerouac, Schwab, Breton, Zjoekovski.

Komt dat horen, komt dat zien! Voorwaarts! Hoorwaarts!